העונה שעברה הייתה מתישה מאוד. היא החלה בלי פגרה באמת, אחרי חילופי מאמנים וכאשר המוקדמות של ליגת האלופות כבר מעבר לפינה. עד כמה העונה הזו הייתה קשוחה? יממה לפני המשחק הראשון באירופה, גיאורגיוס דוניס העביר אימון ראשון במכבי תל אביב כמחליפו של ולדימיר איביץ' בלי שבכלל יש הודעה רשמית על הגעתו. אחרי הסיבוב השלישי של המוקדמות, הצהובים נפרדו מ-11 שחקנים שחלו בקורונה ובהמשך הצטרפו אליהם עוד שלושה. 

זה הסתיים עם גביע המדינה תחת פטריק ואן לוון, המנהל הביצועי של המועדון, אחראי מחלקת הנוער ופיתוח השחקנים הצעירים, שירד אל הקווים בתחילת העונה וזכה באלוף האלופים עם הקבוצה, וחזר אל הקווים כאשר היווני פוטר. ההתחלה תחת ואן לוון הייתה כמו סיפור מהאגדות. ממינוס 8, לכדי מהפך בטבלה רגע לפני הפלייאוף וגם בתוך הפלייאוף עצמו. 13 ניצחונות מ-14 משחקים, קבוצה שהפכה שוב בלתי ניתנת להכנעה, סיפורים על זיכרון מהימים של ולדימיר איביץ' ותקווה לאליפות משוגעת. כאמור, זה הסתיים רק עם גביע המדינה. העונה, ההולנדי ינסה לסיים עם יותר. 

פטריק ואן לוון (רדאד ג'בארה)פטריק ואן לוון (רדאד ג'בארה)

מאמן במבחן: קשה וקשוח, כמו סגנון המשחק של קבוצתו

פטריק ואן לוון אולי התחיל את דרכו כמאמן, אך הקריירה שלו לקחה אותו לכיוונים אחרים. מהר מאוד הפך להתמחות בתחום הנוער ופיתוח השחקנים, היה מנהל ספורטיבי, בנה מחלקות נוער, נתן ייעוץ באופן חיצוני, הפך לדמות מפתח בהיסטוריה של שחטאר דונייצק ובסוף התגלגל לקריית שלום. מספרים שמיץ' גולדהאר מעריך אותו מאוד, שהוא מתחבר מאוד לאישיות שלו ולאופי שלו. מבחינת גולדהאר, קשיחות היא תכונה מנצחת. הוא בעצמו כזה. מספיק כדי להסתכל על איך נעשה קיצוץ השכר בתקופת הקורונה במועדון, או ההחלטה הקרה והמהירה להעיף את דור מיכה ועומר אצילי ברגע שהתפוצצה הפרשה סביבם. 

בעלים שמפטר מאמנים בטלפון צריך להיות טיפוס קשוח, אין ספק. אולי זו גם אחת הסיבות לחיבור של ואן לוון אליו ולאמון שהוא קיבל ממנו. בכל זאת, אי אפשר להגיד שכמאמן ואן לוון מוכח, ועדיין, חצי עונה הספיקה כדי לתת לו חוזה לשנתיים, לא פחות. ההולנדי הוא עדיין חידה. הכדורגל שלו בהרבה מקרים קשה מאוד לצפייה. הסגנון שהוא מנסה לשלב ולהלביש על הצהובים, של יותר כדורגל ישיר שלפעמים מגיע גם על חשבון הלחץ או הנעת הכדור המוכרים יותר תחת איביץ', מעיקים מאוד על המשחק בשלב הזה. זה היה נראה רע מאוד במוקדמות באירופה, זה גם לא ממש הרשים בפלייאוף של העונה שעברה. 

פטריק ואן לוון ושחקני מכבי ת"א (איציק בלניצקי)פטריק ואן לוון ושחקני מכבי ת"א (איציק בלניצקי)

וכפי שהסגנון שלו קשה וקשוח, כך האישיות שלו. השחקנים בקריית שלום, לא כולם כמובן, מספרים על דמות מאוד נוקשה. אי אפשר להזיז אותו מהעמדה שלו. אם הוא רוצה שהמשחק ישוחק בצורה מסוימת, גם אם השחקנים לא מתחברים לכך או לא אוהבים את זה, לוואן לוון זה לא משנה. יש לו דרך והוא יילך בה. גם ההתנהלות שלו מול השחקנים עצמם היא מאוד נוקשה. יש גורמים בכדורגל הישראלי שטוענים כי כבר אמרו לו לא פעם "פטריק, אלו לא שחקני נוער, אתה לא יכול להיות כל כך אגרסיבי איתם". אבל בעל הבית אוהב את הסגנון הזה של המאמנים והשחקנים, לפי הפילוסופיה של גולדהאר, צריכים לדעת להתאים את עצמם לכולם. 

יחד עם זאת, נראה כי אם מכבי ת"א רוצה להגיע העונה למצב שהיא זוכה באליפות, ואן לוון יצטרך להשתנות. השינוי שלו יהיה להוריד מהקשיחות והנוקשות, בעיקר של סגנון המשחק, אבל נראה שזה הולך יד ביד עם סגנונו האישי. אם מישהו בקרב הקהל הצהוב צריך קצת סיבות לחוש כי יש מצב שאירוע כזה הולך להתרחש, ואכן פטריק ואן לוון יהפוך פחות קשוח וקשה, ומכבי ת"א תהיה קצת יותר נעימה לצפייה, שיסתכל על מקרה גבי קניקובסקי. שחקן שהצוות המקצועי לא רצה להביא כמעט לאורך כל חלון ההעברות, אך ברגע שנפלה ההבנה שצריך אותו, גם ההתעקשות שליוותה את הקיץ - נעלמה. אולי באיזשהו מקום אפשר להגיד, ואן לוון הבין שלא צריך ללכת בכוח עם הראש בקיר ושלפעמים זו לא בושה לשנות דעה. עכשיו שרק ישנה קצת את הסגנון של הקבוצה, והכל אמור להיות טוב יותר. 

פטריק ואן לוון (רדאד ג'בארה)פטריק ואן לוון (רדאד ג'בארה)

עובר ושב

הגיעו: עידן נחמיאס, אוסמה חלאילה, דן ביטון, סטיפה פריצה, עדן שמיר.

עתידים להגיע: גבי קניקובסקי.

עזבו: איתי שכטר, איתן טיבי, דור פרץ, יונתן כהן, ניק בלקמן, אלכסנדר פשיץ'.

עתידים לעזוב: פארפה גויאגון, עדן קארצב, אנדראס יאניוטיס, אורוש ניקוליץ'.

סטיפה פריצה (האתר הרשמי של מכבי ת"א)סטיפה פריצה (האתר הרשמי של מכבי ת"א)

סגל מלא

שוערים: דניאל פרץ (21), דניאל טננבאום (26), אור יצחק (20), בן מוסאיוף (18).

הגנה: מתן בלטקסה (26), אנריק סבוריט (29), עידן נחמיאס (24), שרן ייני (34), אופיר דודיזאדה (30), אנדרה ז'ראלדש (30), מאור קנדיל (27), שחר פיבן (25), לואיס הרננדס (32).

קישור: דן גלזר (24), דן ביטון (26), עדן שמיר (26), אבי ריקן (32), אייל גולסה (29), עידו שחר (20).

התקפה: מתן חוזז (25), סטיפה פריצה (26), טל בן חיים (32), אוסמה חלאילה (23), אילון אלמוג (22), רונן חנציס (19), אדוארדו גררו (21).

דן גלזר (רדאד ג'בארה)דן גלזר (רדאד ג'בארה)

ציפיות: אליפות וגביע

אחרי העונה שעברה ובעקבות החיזוק שבדרך עם גבי קניקובסקי, יחד עם מי שכבר באו והאפשרות שגם שחקן זר נוסף יצטרף, הציפייה היא אליפות צהובה. לא פחות. אולי מכבי חיפה חזקה יותר, יכול להיות שהיא גם מוכנה יותר לעשות אליפות שנייה, אך במכבי ת"א הציפייה היא תמיד לזכות בכל התארים. גם העונה וחרף הנסיבות אין שינוי. על הצוות המקצועי והסגל הנוכחי הוטלה המשימה - להחזיר את הצלחת הביתה ולשמור על גביע המדינה צהוב. בעקבות הגרלת שלב הבתים של הקונפרנס ליג, גם עלייה לשמינית הגמר יכול להיות מטרה ריאלית.

תקציב: כ-100 מיליון שקלים.

כמות מנויים: 18,200.

מחירי כרטיסים בודדים: משתנה לפי כל משחק ולפי היריבה בהתאם למה שהיא גבתה מאוהדי מכבי ת"א במשחק הקודם ביניהן.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה