אין ספק כי אחד מהאלמנטים המרכזיים ביותר של כל ספורטאי וספורטאי הוא אלמנט התזונה. ספורטאי שהתפריט שלו מתאים לצרכיו יגיע לתוצאות טובות יותר, זאת מעבר לעובדה שכבן אנוש (לאו דווקא ספורטאי) הוא יהיה פחות חשוף למחלות כאלו ואחרות.

אפשר לומר כי בקצה השני של מאכלי ה”פחמימות הריקות” והג’אנק פוד, ניתן למצוא את “מזון העל” – מזון אשר יספק לנו מספר מרכיבים תזונתיים חיוניים בשילוב של מרכיבים בריאותיים (מונעי מחלות).

עוד באתר:

אחד מאותם מזונות על הוא ללא ספק הספירולינה – אצה אשר מכילה כמות עשירה של חלבונים, ויטמנים ומינרלים. תוסיפו לכך את העובדה שהיא נותנת מענה מושלם לספורטאים טבעוניים, ומושג מזון העל מקבל משנה תוקף משמעותי.

אם טרם ניסיתם ספירולינה, או שלא שמעתם עליה יותר מדיי, הנה מספר עובדות אודות המזון בצורת הסליל (על כן שמה) שמטריף את עולם הספורט.

יש לה פז”מ – ספירולינה היא אחת מהמזונות העתיקים ביותר עם וותק של 3.6 מיליון שנים על כדור הארץ. היא מתרבה במהירות ומשמשת פיתרון יעיל ומאסיבי למקרי תת תזונה במרכז אמריקה ובאפריקה.

מזון הלוחמים – עד המאה ה-16 הספירולינה נצרכה בין השאר בתוך עוגות, עד שרבים מהאגמים רוקנו לצורך פיתוחים חקלאיים ועירוניים. חוקרים מאמינים שהאצטקים נתנו ספירולינה ללוחמים שלהם עבור כוח וסיבולת.

תוספת מרעננת לשייק – ספירולינה יכולה להיות תוספת נהדרת לשייק פירות הן בפן התזונתי והן בפן הצבע הירוק שהיא מוסיפה למשקה. ניתן להוסיף ממנה כפית וחצי בלבד, כאשר לצד טעם חזק של פירות טעמה כמעט ולא יורגש.

ספירולינה. נותן צבע לשייק

היפנים יודעים מה הם עושים – היפנים הם הצרכנים הגדולים ביותר של ספירולינה והם כנראה עלו על משהו… זה אולי לא אמפירי או מדעי, אבל תוחלת החיים של היפנים ניצבת במקום השני בעולם (82.6), כשלוש שנים מעל לתוחלת החיים האמריקאית שניצבת הרחק מאחור…

חלבון שלם מן הצומח – ספירולינה היא חלבון מלא, כלומר היא מכילה את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות. בעוד רוב המזונות מן החי הם חלבונים מלאים, רק כמה מזונות צמחיים, כמו קינואה, זרעי דלעת, וספירולינה, עונים גם הם לדרישה זו. מדובר אם כן, בתוספת נוחה עבור צמחונים/טבעונים אשר מחפשים חלבונים שלמים.

לא רק ערכים תזונתיים – לספירולינה מיוחסות גם יכולות אנטי ויראליות. במקרה של נגיפים, אשר מתן אנטיביוטיקה לא רלוונטי כטיפול נגדם,  הספירולינה עשויה לעזור בעצירת הנגיף מפני שכפול ומניעת פלישתו לתוך התאים (עניין זה עדיין אינו מובהק ונמצא תחת מחקר ברחבי העולם).