אם היינו צריכים לבחור פרי לתפקיד “הפרי של הספורטאים”, אפשר לומר כי התמר היה מועמד בכיר לתפקיד.

מעבר לעובדה שהוא משמש כאנרגיה זמינה בזמן פעילות גופנית, הוא גם חלק בלתי נפרד מהתפריט היומי של ספורטאים רבים בין אם זה בארוחות ביניים או בארוחת הבוקר.

כדי לתת לו את הכבוד הראוי לו, אתם מוזמנים להכיר 10 עובדות שאולי לא הכרתם אודות הפרי שאחראי, בן השאר, גם לסילאן המוכר והאהוב.

אלפי שנים של לקוחות מרוצים – השימוש הראשון המוכר של תמרים היה כנראה לפני 8000 שנה באזור עיראק של ימינו.

מקור השם – באנגלית שמו של התמר הוא דייט. המקור הוא מהמילה היוונית דאקטילוט שמשמעה “אצבע”.

יש בשפע – כ-3 אחוזים מהשטחים החקלאיים בכולם הם עצי תמרים – מה שמייצר כארבעה מיליון טונות תמרים בשנה.

עשיר בכל טוב – התמרים מכילים סידן, אבץ, ברזל, נחושת, מגנזיום, סידן ומינרלים אחרים שעשויים לסייע בהורדת לחץ הדם, ולהפחית את הסיכוי לשבץ.

תמרים. מלאים בכל טוב

יש גם זן נבחר – קיימים כ-200 סוגים של תמרים. תמר המג’הול הוא הקשה ביותר לגידול ולכן גם היקר ביותר (ישראל היא אחת מהיצאניות הגדולות בעולם של תמר המג’הול). כוס של תמרים מכילה 400 קלוריות שמהווה גם 48 אחוז מכמות הסיבים הרצויה לאדם ביום.

טוב לבריאות – התמרים עשירים בנוגדי חמצון אשר מונעים מחלות הקשורות ברדיקלים חופשיים.

יש יוצאים מן הכלל – מעט מאוד אנשים באוכלוסיה אלרגיים לתמרים.

לא צריך מקרר – משום שהם כמעט ולא מכילים מים אך במקביל עשירים בסוכר אורך חיי המדף שלהם יכול להגיע למספר חודשים.

וסיפור מעניין לסיום – יש חוקרים שמאמינים שדווקא התמר היה הפרי האסור בגן עדן ולא התפוח.