כשנה מאז שהפעילות באצטדיון בלומפילד הופסקה, העבודות על האצטדיון המחודש כבר החלו. בין לבין, מתברר כי במהלך השנה האחרונה - בזמן שהפעילות באצטדיון הופסקה לחלוטין לטובת השיפוץ - עדיין היו לא מעט חילוקי דעות והתנגדויות לתכנית הבנייה שהוצעה, כאשר המשנה לראש העיר אף הציע במקום זאת להקים אצטדיון משותף עם עיריית רמת גן. כעת ONE מציג תמונת מצב על אחד מהאצטדיונים הגדולים בארץ.

לפי התכנית שהוגשה לעירייה, האצטדיון של קבוצות העיר תל אביב אמור להכיל כ-29 אלף מקומות והוא אמור לקום על אותו השטח ביפו. עבודות ההריסה והפינוי החלו ב-8 באוגוסט 2016 ורוב חלקי האצטדיון נהרסו, מלבד בסיס השלד. במהלך העונה האחרונה, בעוד שמכבי תל אביב, הפועל תל אביב ובני יהודה נאלצו לעבור לאצטדיונים אחרים, כמו לנתניה ולמושבה בפתח תקווה, ויצרו עליהם עומס גדול - בלומפילד עמד שומם לחלוטין וכך יצא שבעיר המתקדמת ביותר בישראל לא היה אצטדיון כדורגל מודרני ופעיל בעונה החולפת.

ההריסות באצטדיון בלומפילד (משה חרמון)ההריסות באצטדיון בלומפילד (משה חרמון)

לפני כחצי שנה פורסמו ב-ONE תמונותיו של הצלם משה חרמון שתיעד באין מפריע את האצטדיון כשהוא נטוש ומלא בכתובות גרפיטי. על פניו, באותה תקופה נראה היה שהפרויקט “הוקפא” כאשר האצטדיון עמד שומם, בזמנו העיכוב במועד ביצוע העבודות נראה בלתי נמנע, אבל בעיריית תל אביב-יפו הדגישו כי "בניגוד לנטען, השיפוץ ממשיך כמתוכנן ולוח הזמנים נותר כפי שהיה בעבר", כלומר בשנת 2018.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
פרסומת
צפו בהמשך העבודות בבלומפילד

בזמן שהעבודות באצטדיון הופסקו, בעיריית תל אביב ניסו לשדר עסקים כרגיל. אלא שמהפרוטוקולים של ועדת המשנה לתכנון ובנייה עולה תמונה אחרת. לפני כשלושה חודשים התכנסה הוועדה ובמהלכה הקדישו חבריה זמן רב לסוגיית בלומפילד, במטרה לאשר את התכנית האדריכלית של חיים קהת ומשרדו. אלא שהשיחה גלשה לכיוונים אחרים לחלוטין, בזמן שהאצטדיון עמד ריק.

פועלים באצטדיון בלומפילד (משה חרמון)פועלים באצטדיון בלומפילד (משה חרמון)

ארנון גלעדי, המשנה לראש העיר, אמר באותם ימים בוועדה: “האצטדיון יעבור שיפוץ בדיוק כשבונים את הרכבת (הקלה, א.מ) וישנה בעיית חנייה. האם לא כדאי לשתף פעולה עם העיר הסמוכה ולהעביר את האצטדיון למיקום של זה הלאומי ברמת גן, שם המקום יותר מרווח? לדעתי יש צורך לעשות חשיבה מחדש לפני השקעת הון עתק, אם להעביר את האצטדיון”.

חבר המועצה שמואל גפן תהה: “האם אנחנו לא מגיעים לדרישות הסף של פיפ"א?” וסגן ראש העיר, נתן אלנתן, השיב לו כי: “המטרה העיקרית היא שיפוץ האצטדיון”. האדריכל חיים קהת ענה: “האצטדיון יעמוד בתקנים של אופ"א ומתואם עם נציגי הארגון. כמו כן, יש חוות דעת של מומחה בנושא”.

ההריסות באצטדיון בלומפילד (משה חרמון)ההריסות באצטדיון בלומפילד (משה חרמון)

אלא שחברי הוועדה לא ויתרו. סגנית ראש העיר מיטל להבי המשיכה בסדרת שאלות ובין היתר העלתה את סוגיית החנייה באזור. "אנחנו מבקשים פתרון של סוגיית התנועה. איך המקום יהיה נגיש? להיכן מגיעים כל אותם 29,000 אוהדים באצטדיון? לא ראיתי שום נספח שהציג פתרון לחנייה והגעה לאצטדיון".

מהנדס העיר עודד גבולי טען: “התפיסה לא לעשות חניות היא נכונה. יש פתרונות חנייה בחניונים הסמוכים והם פותרים את הסוגיה. חנייה מתחת למבנה מייקרת את הפרויקט ואינה מספקת מענה ראוי”, אך התשובה הזו לא סיפקה את להבי שנמנעה מהצבעה על אישור התכנית עד שיוגשו אליה הסדרי החנייה במקום.

עו"ד דורון ספיר, יו"ר הוועדה לתכנון ובנייה, חתם את הדיון שנעשה כאמור לפני כשלושה חודשים, כאשר קבע כי יש לאשר את התכנית עם שני תנאים - שלתכנית יתלווה מכתב לפיו האצטדיון עומד בתקנים של אופ"א ופיפ"א ושמקומות החנייה לנכים יוצבו ברחובות הקרובים לכניסות של האצטדיון. ואכן, ממש לאחרונה התכנית אושרה והקבלן המבצע, אשר גרין, החל לעבוד בשטח.

ההריסות באצטדיון בלומפילד (משה חרמון)ההריסות באצטדיון בלומפילד (משה חרמון)

גלעדי, שכאמור העדיף שיתוף פעולה עם עיריית רמת גן במקום התכנית שהוצעה, לפי הפרוטוקול בחר שלא להיות נוכח בהצבעה לפני כשלושה חודשים. השבוע הוא הסביר את כוונתו ואמר ל-ONE: “חשבתי בתחילת הדרך שהיה עדיף להשקיע באצטדיון אחר. במהלך הדיון המדובר חשבתי שצריך אצטדיון שתואם את התקנים האירופיים לאירוח משחקים בינלאומיים כי אחרת לא עשינו פה כלום עם השיפוץ הזה”.

עוד הוסיף: “אמרתי, שבמקום להקים את האצטדיון הזה בתל אביב, במילא עומדים להרוס את האצטדיון הלאומי ברמת גן ולכן חשבתי שאולי עדיף שיהיה אצטדיון אחד גם לנו וגם להם. הרי מכבי תל אביב אמרו שאם תהיה להם הזדמנות, הם ילכו לשחק במקום אחר, אז אם השם תל אביב כבר לא מדבר אליהם, לדעתי היה רצוי בתחילת הדרך ליצור שיתוף פעולה אזורי עם עיריית רמת גן ולבנות מערך אחד עם אצטדיון אחד אזורי וגדול. אבל התכנית אושרה ולא בוכים על חלב שנשפך”.

אצטדיון בלומפילד. הפתיחה המחודשת מתוכננת לנובמבר 2018 (משה חרמון)אצטדיון בלומפילד. הפתיחה המחודשת מתוכננת לנובמבר 2018 (משה חרמון)

להבי, שנמנעה כזכור מההצבעה באופן מוצהר בזמנו, הגיבה ל-ONE: “למיטב זיכרוני, דיברנו בישיבה הזו לא רק על חנייה לנכים, אלא בכלל על כל דרכי ההגעה. סגרנו את הישיבה בזה שיינתן מענה בהנגשה הנוספת וכך היה. בוועדה אנחנו מקבלים החלטות וזה עובר לביצוע אנשי המקצוע, ולכן הם צריכים עכשיו לעסוק עכשיו בסוגיה הזו ולתת לה את הפתרונות, כמו גם בהקשרים נוספים שקשורים באצטדיון”.

השבוע חזר לאצטדיון צלם ONE משה חרמון ותיעד את הדחפורים שפועלים באצטדיון. בסופו של דבר, למרות ההתנגדויות שהיו לתכנית והשאלות הרבות שהיא העלתה בוועדת התכנון והבנייה של העיר, בעיריית תל אביב אישרו אותה וכעת הם בטוחים שהעבודות יתבצעו במהירות. הקבלן חתם על 19 חודשי עבודה באפריל, מה שאומר שבנובמבר 2018 האצטדיון המחודש אמור להיות מוכן.

אלון סולר מחזיק תיק הספורט בעיריה ויוזם שיפוץ בלומפילד הגיב: "בניגוד לנטען, מעולם לא היה עיכוב כתוצאה מדיוני הוועדה המקומית לתכנון ובניה, שאני אף חבר בה. העבודות לא הופסקו מהרגע שהחלו, גם במהלך כשלושה חודשים שלא בוצעו הריסות פיזית במתחם. הכל מתקדם על פי התכנית, ואשמח שחבריי למועצת העיר ינתבו את האנרגיות שגילו בדיוני הוועדה לסיוע בהתנעת פרויקטים שטרם אושרו לטובת הספורט בעיר".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה